78188

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Stanislavpe (217.117.209.107) --- 29. 12. 2015
Re: Moučkový cukr

Moučkový cukr je dobrý tak na medocukrové těsto a na diagnostiku, ale cukrování včel nemá vůbec, ale vůbec žádný efekt. Kdyby to fungovalo, tak už to je doporučované doplňkové ošetření. Vyzkoušej a uvidíš!

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 67732


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
JosPr (46.135.41.1) --- 29. 12. 2015
Re: Moučkový cukr

Zkus nagooglovat Svitkova metoda.JosPr

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 67733


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Stanislavpe (217.117.209.107) --- 30. 12. 2015
Re: Moučkový cukr

Metoda je to zajímavá, ale co ty popisované tisíce roztočů. Asi to moc nefunguje. O cukrování včelstev jsem četl někdy v roce 98 nebo 99 už si nepamatuji přesně. Od té doby se s tím nic nového neudálo. Ono když někde něco náhodně funguje, tak to není zárukou pro hromadné používání. Zlato také zkoušeli vyrábět ze všeho možného a nikomu se to nepovedlo. Zatím nám funguje opatrné používání té proklínané chemie, tak buďme také opatrně rádi za alespoň za ní.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 67736


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 2. 1. 2016
Re: Moučkový cukr

Já bych řekl, že to je metoda poměrně nespolehlivá. Prašnost moučkového cukru totiž obrovsky záleží na vlhkosti prostředí. Pokud je vlhkost nad 80 % moučkový cukr jakožto hydroskopická látka vlhne a prach se shlukuje, takže nepráší. Na každé další ošetření se může vzít pokaždé nový moučkový cukr, ale stačí aby bylo někdy v létě po týden hodně deštivé a zároveň teplé počasí a slabě navlhnou i kilovky cukru už v prodejně. Běžný spotřebitel to nepozná, protože tam jsou protihrudkující přísady, ale roztoč na snížené prašnosti cukru ano.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 67739


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
(37.188.231.5) --- 3. 1. 2016
Re: Moučkový cukr

Jedna polévková lžička na včelstvo nasypaná do kuch. sítka a potřepat nad včelstvem do uliček. Takže nějaké hrudky nevadí.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 67740


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu